Bullet journal töissä + flip through video

Hologrammi bullet journal

Bullet journal on näppärä työväline, ainakin jos työssä tarvitsee joskus aikatauluttaa menoja, suunnitella projekteja tai kirjoittaa muistiinpanoja. Ja kenelläpä ei? Harvassa taitavat olla ne työt, joista bujosta ei ole mitään hyötyä.

Aloitin juuri pari päivää sitten uudessa työpaikassa ja aivan ensimmäiseksi hankin tietenkin uuden muistikirjan työlle omistetuksi bullet journaliksi. Tänään kerron, miten aloin rakentaa työbujoa ja millaisia asioita sinne voi laittaa.

Työbujoni tulee olemaan melko minimalistinen, ja käytin sen ensimmäisiin sivuihin paljon juuri hankkimiani stencileitä sekä muutamaa eri tussia. Tämän postauksen lopussa on myös ihan ekaa kertaa ikinä video, pienimuotoinen yritykseni kuvata flip through uudesta bujostani. Jostain täytyy aloittaa!

Nuunan pistesivuiset muistikirjat bullet journaleina
Nuuna-kokoelmani ylhäältä alas: työbujo Filofax-kansissa, henkilökohtainen bujo ja koirabujo.

Ei kovinkaan kauan aikaa sitten vannoin yhden bullet journalin nimeen ja kirjoitin jopa blogiin siitä, miten mielestäni kannattaa pitäytyä yhdessä bujossa sen sijaan että eriyttäisi eri aihealueita useampiin muistikirjoihin. Olen edelleen sitä mieltä, että kannattaa aloittaa pelkällä yhdellä bujolla, ainakin jos on vaarana ettei aika riitä siihen yhteenkään.

Joka tapauksessa tällä hetkellä ollaan siinä pisteessä, että minulla on peräti kolme muistikirjaa aktiivisessa käytössä: tavallinen/henkilökohtainen bullet journal, koirien oma bujo ja nyt tämä työbujo. Näistä henkilökohtaista bujoa käytän päivittäin, työbujoa lähinnä arkena ja koirien bujoon pyrin täyttämään treenipäiväkirjaa muutaman kerran viikossa.

Saatuani tiedon tästä uudesta työpaikasta, menin miltei heti selaamaan nettikaupoista itselleni sopivaa vihkoa työtä varten. Uusi työni sisältää suunnittelua, koordinointia ja on tietenkin täysin uudenlainen paikka minulle työympäristöineen, eli mitä parhain mahdollisuus pyhittää työlle oma bullet journal.

Bullet journal hologrammikannella ja stencileitä
Bullet journal hologrammikannella, voiko muka olla täydellisempää?

Vihkoksi valikoitui M-kokoinen Nuuna. Merkkivalinta oli itsestään selvä (lue täältä arvosteluni Nuunan muistikirjasta), mutta koko oli hieman pienempi kuin mihin olin kahdessa aiemmassa bujossa tottunut.

M-kokoisessa Nuunassa on kaksi hyvää puolta: sitä saa hologrammikannella ja toiseksi, se mahtuu Filofax Flex -kansiin! Työbujoa tulen kuljettamaan paljon kassissa mukana, joten tekonahkaiset kannet suojaavat sitä sen lisäksi, että ne ovat tietenkin aivan ihanat muuten vaan. Filofax Flex -kannet pitävät sisällään myös taskuja ja kynäpidikkeen, hyödyllisiä juttuja molemmat.

M-kokoinen Nuuna bullet journalina
Bullet journalin aloitussivu.

Aloitin bujon perinteiseen tyyliin avainsivulla, jolla ilmaistaan merkit, jotka bujossa on käytössä. Yhdistin tällä kertaa samalle sivulle myös infon ruutujen määristä sivuilla leveys- ja pystysuunnassa. Tiedosta on hyötyä, jos haluaa jakaa sivun tasan erikokoisiin osiin. Samantyylinen sivu on vähän monimutkaisempana versiona myös henkilökohtaisessa bujossani, kuva löytyy tästä postauksesta.

Merkkien selityssivulle voi olla lisääkin käyttöä, mikäli alan käyttää värikoodausta bujossani. Vielä en ottanut värikoodeja käyttöön eri asioille, mutta kuvittelisin että ne voivat olla jossain vaiheessa hyödyllisiä ja jos otan värikoodauksen käyttöön, laitan värien selitykset tälle avainkuvioiselle sivulle.

Sivun yläreunassa näkyvän avaimen tein stencilillä, joka oli mukana 20 erilaista stenciliä sisältävässä pakkauksessa. Pakkauksessa tulleita stencileitä näkyy tämän postauksen kuvissa taustalla. Niissä on yllättävän paljon valikoimaa ja hyödyllisiä muotoja ja kuvioita bujoa varten.

Mainoslinkki stencileihin (sama mistä itse tilasin omani)

Kalenteria työhön tarkoitetussa bullet journalissa
Tulevaisuuslokin osio työbujossa.

Aloitin tekemään työbujoani valmiiksi jo ennen töiden alkamista, mutta kaikkea en tietenkään voinut valmistella. Se, mitä bullet journalilta töissä tarvitsen selviää lopulta vasta työnteon kautta.

Yksi selkeä tarve oli jonkinlainen tulevaisuusloki, jonka tein bujon alkuun heti koko loppuvuodeksi. Seuraavalle vuodellekin jätin oman tyhjän sivun, jota alan täyttää jos tuntuu että tarvitsee merkitä menoja niin pitkälle.

Tulevaisuuslokin koon määrittäminen on aika vaikeaa, mutta olen oppinut sen ettei kauheasti pieleen voi mennä, mikäli tekee vähän reilumman kokoisen kuin oikeasti kuvittelee tarvitsevansa.

Töissä meillä on käytössä myös sähköinen kalenteri, mutta paperille kirjoittaminen helpottaa hahmottamista ja muistamista, joten suunnittelin pitäväni nämä kaksi järjestelmää olemassa rinnakkain.

Helmikuun kuukausinäkymä bullet journalissa
Helmikuun kuukausinäkymä

Kuukausinäkymän tein bullet journaliin hyvin yksinkertaiseen tyyliin, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Jokaiselle päivälle jäi kaksi riviä kirjoitustilaa, ja huomasin ensimmäisinä päivinä töissä että se on aika vähän. Ensi kuussa kokeilen erilaista systeemiä siis.

Kuukausinäkymässä ja melkein kaikilla muillakin sivuilla olevat otsikot on muuten tehty myös samoilla stencileillä. Niistä tuli aika kivat omasta mielestäni ja vaivaa ei todellakaan tarvinnut näiden tekoon nähdä!

Kuukausinäkymän oikealla puolella on tilaa muistiinpanoille. Tulen käyttämään bujoa paljon muistiinpanojen ja erilaisten juoksevien asioiden hahmottamiseen, joten muistiinpanotila tulee olemaan jatkossakin välttämättömyys.

Hommasin muistiinpanoja varten bujon suojakansien sisään myös ihan oman muistiinpanovihkon. Kyseiseen pieneen Putingin vihkoon tulen merkitsemään nopeita muistiinpanoja esimerkiksi kokouksista, jolloin ei tarvitse täyttää bujoa heti kaiken maailman sotkuisilla raapustuksilla vaan pidän bujon toivottavasti organisoidumpana.

Erillinen pieni muistiinpanovihko ja loput bujon sivuista, työmatkasivu, työaikasivu ja tulevaisuuslokin muut sivut näkyvät alla olevalla videolla.

Onko sinulla bullet journal työkäytössä? Millaisia sivuja olet siihen tehnyt?

Super easy bullet journal with stencils and a flip through video

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *