Kahden bujon loukussa

Mulla on tiettyjä periaatteita, joista olen tarkka (tai ainakin luulin niin). Yksi näistä on ollut se, että bujoja on mulla vain yksi kerrallaan käytössä ja se käytetään alusta loppuun asti ennen seuraavan aloittamista. Bullet journal -keskusteluja seuratessa kuulee aina vähän väliä, että joku suunnittelee erillisen työbujon, käsityöbujon, reseptibujon tai vauvabujon tekemistä. EI EI EI! Olen pitänyt kiinni siitä, mikä on mielestäni bullet journalin alkuperäinen idea, eli että kaikki asiat löytyvät samojen kansien välistä.

Miksi kannatan yhtä bujoa? Jos alkaa erottelemaan eri aihealueita eri muistikirjoihin, voi koko bujon käytännöllisyys kärsiä. Bujon ideana on, että kaikki mahdollinen on samojen kansien välissä. Kun yhdelle aiheelle alkaa tekemään erillistä bullet journalia, kohta tekee mieli erottaa muitakin aiheita omaksi bujokseen. Yksinkertaisesti uskon, että montaa erillistä muistikirjaa pyörittäessä niitä kaikkia tuskin tulee käytettyä. Loppujen lopuksi päädytään tilanteeseen, jossa meillä on aivan liian monta nättiä muistikirjaa, mutta ei koskaan sitä oikeaa kappaletta mukana. Ellei sitten päädy roudaamaan kaikkia isossa kassissa tai hankkimaan Traveler’s Notebookia. Kumpikaan noista ei ole mun juttuni.

Periaatteet roskikseen, olen nyt kaikesta huolimatta päätynyt hankkimaan toisenkin bujon! 😀 Pitkään kyllä harkitsin ennen kuin tohdin sen tehdä. Toinen bullet journal tulee olemaan koira-aiheinen, sillä meiltähän löytyy kaksi karvalasta ja niiden kanssa harrastetaan agilityä ja rally-tokoa. Koirille mulla on ollut jo ennenkin omat kansiot, jossa pidän niiden paperit tallessa, mutta treeneille ja muille jutuille olen kaivannut omaa paikkaa. Periaatteessa olisin kyllä hyvin voinut pitää koira-asiat yhdessä ja ainoassa bujossa kaiken muunkin kanssa samoissa kansissa, niinhän olen aiemminkin tehnyt. Oman koirabujon tekemisestä sain kuitenkin myös hyvän tekosyyn kokeilla uudenlaista muistikirjaa, nimittäin Nuunaa! Aikaisemmin mulla käytössä ollut Leuchtturm 1917 -muistikirja saa nyt siis haastajan, jota harkitsen seuraavaksi pääbujoksenikin jos Nuunan erityispiirteet Leuchtturmiin verrattuna miellyttävät. Keltaisen Leuchtturmin loppumiseen on vielä jonkin verran sivuja jäljellä, joten tätä ehtii vielä pohtimaan rauhassa. Vertailua näistä kahdesta muistikirjasta on kuitenkin tulossa pian!

kahdenbujonloukussa
Tässä sitä ollaan, kahden bujon loukussa.

Onko kellään muulla useampia bullet journaleita samaan aikaan käytössä? Voiko semmoinen toimia?

3 Replies to “Kahden bujon loukussa

  1. Itse tein juuri myös harrastukselle oman bujon enkä koe sitä toistaiseksi ollenkaan huonoksi ideaksi. Halusin nimittäin alkaa kirjoittaa muistiinpanoja joka treeneistä, joten jos olisin kirjoittanut puoli sivua muistiinpanoja kolmesti viikossa, tämä määrä tekstiä olisi nopeasti tukkinut/täyttänyt pääasiallisen bujoni. Päiväkirjaan informaatio taas olisi hukkunut kaiken muun joukkoon. Plus keksin heti ison määrän kokoelmia, joita harrastusbujoni tarvitsitis. Pääbujoon merkitsen siis vain kalenteriin koska treenit ovat ja trackeriin että olen urheillut niinä päivinä. Harrastusbujoon menee sitten tarkemmat muistiinpanot, kokoelmat treenattavista asioista, pelien pistetilanteista, omista fiiliksistä ja pienistä onnistumisista.

    Tämä toimii ihan hyvin, koska yleensä tiedän koska tulen harrastusbujoani tarvitsemaan ja koska en. Otan sen mukaan lähinnä pelireissuille ja kokouksiin, muuten se pysyy kotona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *