9 silmiähivelevän minimalistista bullet journalia

Bullet journal minimalism

Bullet journalia voi tehdä monella eri tyylillä ja se on usein tekijänsä näköinen. Tuskinpa löytyy kahta samanlaista bullet journalia, ja se ehkä näissä pistesivuisissa muistikirjoissa onkin niin kiehtovaa. Visuaalisena ihmisenä minua kiehtovat erilaiset ulkomuodot, joissa tämä elämää helpottava muistikirjasysteemi voi esiintyä.

Tyylieroja bullet journalissa syntyy esimerkiksi värien käytöllä, supervärikäs sateenkaaren väreissä loistava bujo on joidenkin oma juttu, joillakin taas on täysin mustavalkoinen tyyli. Toisaalta taas jotkut tavoittelevat koristeellisuutta ja pistävät taiteelliset lahjansa täysillä peliin piirtäen ja kuvittaen bullet journalinsa sivut täyteen. Vastavuoroisesti bullet journal voi olla pelkkää tekstiä tai muuten käytännöllisyyteen painottuva ilman minkäänlaista koristusta. Ja sitten on tietysti olemassa kaikki välimuodot ja yhdistelmät näistä edellä mainituista, jotain mitä omakin bujoni on.

Minimalistisella tyylillä tehdyt bullet journal -sivut ovat kiehtoneet minua alusta asti, vaikka oma tyylini on ajoittain todella kaukana minimalismista. Minimalistinen bullet journal on oman määritelmäni mukaan olennaiseen keskittyvä, yksinkertainen ja melko vähän koristeltu.

Minimalistinen bujo ei kuitenkaan välttämättä ole täysin mustavalkoinen, vaan värejä voi käyttää etenkin silloin kun ne ovat tarpeellisia: korostuksessa ja värikoodauksessa. Minimalistisessa tyylissä itseäni kiehtoo selkeys ja helppous, vaikka monet Instagramissakin esillä olevat sivut ovat varmasti tarkkaan suunniteltu ja laskettu eivätkä siten ole mitään nopeita sutaisuja.

Seuraavassa esittelen kymmenen suosikkiani Instagramista. Heillä kaikilla on minimalistinen ja upea tyyli (ja viimeisen päälle hiottu Instagram-profiili tietysti), josta olen itse saanut paljon inspiraatiota vaikka lopputulokset eivät olekaan niin puhtaan minimalistisia olleet.

Ink By Jeng
Minimalist bullet journal

Ink by jeng on supersuosittu Instagramissa ja hänellä on myös Youtube-tili sekä blogi, joissa on vinkkejä piirtämiseen ja bullet journaliin. Tyyli on mustavalkoinen ja yksinkertainen ja Jeng käyttää paljon myös itse suunnittelemiaan leimoja sivuissaan. Inkbyjengin bullet journal -sivuista saa hyvin mallia toimivien viikkolokien tai kuukausilokien pohjalle.

Plan with flo

Bullet journal minimalist

Saksalainen Plan with Flo tekee hienoja mustavalkoisia sivuja ja käyttää paljon leimoja hänkin. Sivut ovat todella käytännöllisiä, mutta ainakin omasta mielestäni kauniita. Flo myös bloggaa tässä osoitteessa, mutta näköjään blogi ei ole hetkeen päivittynyt.

Minimal Almanac

Bullet journal minimalist style

Minimal_almanac -tilistä tekee erottuvan se, että bullet journal on tehty ruutuvihkoon monien suosiman pistevihkon sijaan. Vaikka pistesivuinen muistikirja onkin itselleni must have, toimii bujo hienosti ruudullisellakin paperilla. Näitä sivuja ei ole erityisemmin koristeltu piirtelemällä, joten jos piirtäminen ei innosta, voi tältä tililtä saada inspiraatiota käytännönläheisempään bujoon. Kauniilla käsialalla kaunokirjoitetut otsikot tekevät jo pelkästään sivuista kauniita.

Shilen.qc

Bullet journal minimalist style

Shilen.qc eli Stina on luultavasti kaikkien aikojen suosikkini minimalistisista bujoilijoista, vaikka oma bujoni on kaikkea muuta kuin mitä hänen tyylinsä on. Mustavalkoisuus on viety niin pitkälle, että kuvatkin Instassa ovat värittömiä ja pelkästään näitä asetelmia voisi tuijotella tuntikausia.

Stina tekee bujoaan pieneen muistivihkoon ja käyttää paljon yhden sivun päivälokeja, mikä on inspiroinut itseäni paljon. Tämä tyyli on vaan niin upea, piste.

Stinan bujokuvia löysin myös hänen Tumblr-blogistaan.

Bujo.tastic

Bullet journal minimalist style

Bujo.tasticin Instagram keskittyy bullet journalin lisäksi kalligrafiaan, mutta myös inspiroivia bujokuvia löytyy hänen profiilistaan, vaikka yllä olevaan kuvaan niitä ei montaa sattunutkaan. Sivujen lay outit ovat todella simppeleitä, mutta silti niissä on käytetty jonkin verran värejä ja jopa washi-teippiäkin.

Sab_terri

Minimalist style bullet journal

Halusin ottaa tämän bullet journal -tilin mukaan listaukseen, koska sab_terri tekee täysin muista poikkeavalla tyylillä silti kivan minimalistista bujoa. Sivuilla on käytetty paljon valokuvia/lehtileikkeitä (en ole varma kumpia), ja näiden rinnalla tehty hyvin yksinkertaisia sivuja. Tästä tyylistä olisi helppo ottaa inspiraatiota, esimerkiksi ensimmäinen ja viimeinen kuva puhuttelevat allekirjoittanutta kovasti! Sopivia kuvia tällaiseen löytyy varmastikin aikakausilehdistä tai kirjastosta ostetuista poistokirjoista (jos sellaisia raaskii käyttää).

The.bullet.journey

Minimalist style bullet journal

All you need is a pen and some paper. Pitää paikkansa! Jos haluat ihailla yksinkertaisen, vain mustan kynän ja paperia vaativan tyylin lisäksi upeaa käsinkirjoitusta, kannattaa kurkata tämä tili Instagramista.

Cocorae.bujo

Minimalist bullet journal style

Coco Raen tilillä ei ole vielä kovin montaa seuraajaa, mutta kannattaa ottaa hänet seurantaan, mikäli eleetön ja yksinkertainen tyyli miellyttää. Tykkään erityisesti hänen piirtämistään taulukoista ja diagrammeista. Esimerkiksi unen seurannasta saa hauskan näköisen toteuttamalla sen viivadiagrammina.

A bullet and some lines

Minimalist bullet journal inspiration

A bullet and some lines -nimistä Instatiliä pitävä Sandra-Olivia on kehittänyt itselleen tosi tunnistettavan oman tyylin. Sivuja on yleensä koristeltu geometrisilla kuvioilla tai ”pistepiirroksilla” (katsokaa lähempää kuvia niin tajuatte). Sivut ovat todella kaunista katseltavaa ja hyviä ideoitakin sieltä löytyy.

Mitä pidätte minimalistisesta bullet journal -tyylistä?

Minimalist bullet journal inspiration - pienimuistikirja.com

4 Replies to “9 silmiähivelevän minimalistista bullet journalia

  1. Ihanaa, olet parikymppinen ja kaikesta päätellen olet oikeasti fiksu, se tulee ilmi blogistasi. Blogiasi on miellyttävä lukea, se on asiallinen eikä lapsellinen niinkuin ikäsi mukaan tänä päivänä voisi olettaa. Hienoa! Jatka samaan malliin.

    Terv. Viisikymppinen BJ -uran alussa

    PS. Minimastiset BJ :t juttu on erinomaisen kannustava. Kiitos!

  2. HERRANJUMALA miten löysin tän blogin vasta nyt?! Siun bujo on tosi kaunis (varsinkin nuo vesiväriaukeamat, ihan tosi nättiä!). Pakko laittaa bloglovinin kautta seurantaan, heti tuli jo inspiraatioita omaan bujoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *