Pienen budjetin bujo – bullet journalin alkuun viidellä eurolla

Bullet journal on mielestäni suhteellisen halpa harrastus, ainakin jos vertaa vaikkapa salijäsenyyteen. Kuten useimmissa muissakin harrastuksissa, tässäkin saa kyllä rahaa palamaan mielettömiä summia jos ostaa kaikki eteen tulevat tarvikkeet ja sosiaalisessa mediassa hehkutetut tuotteet. Suuri paljastus: bullet journaliin tarvitset vain minkä tahansa vihon ja minkä tahansa kynän! Et siis tarvitse kaikkea mahdollista mitä toiset harrastajat hehkuttavat. Eikä hieno kynä tee käsialastasi yhtään sen hienompaa. Tietenkin monet ovat huomanneet markkinaraon tässäkin harrastuksessa ja kaupat pursuavat mitä ihmeellisempiä tarvikkeita, joita et tiennyt edes tarvitsevasi. Siinä on itse kullakin vaikea pitää kukkaronnyörit kireällä.

bujohalvalla2

Todistaakseni pienen budjetin bujoilun olevan mahdollista, ajattelin tällä kertaa esitellä ensimmäisen bullet journalini. Aloitin bujoilun hankkimalla turkoosikantisen pistevihon Tigerista 3 eurolla ja jonkun random-merkin kuitukärkitussin Prismasta parilla eurolla. Yhteiskustannukset olivat siis noin viisi euroa.

Tigerin vihkoa täytyy sen verran kehua, että paperin laatu oli siinä oikein hyvä. Kynien läpi kuultaminen paperista oli todella vähäistä ja paperin väri puhtaan valkoinen. Pisteet ovat vähän voimakkaamman väriset kuin Leuchtturm 1917 -merkkisessä seuraajassa, eikä sivunumeroita halpisbujossani ollut. Todella hyvä hinta-laatu-suhde kuitenkin, sanoisin.

Summassa ostetusta kynästä ei siitäkään ole minulla pahaa sanottavaa. Se ajoi asiansa ja on edelleenkin ihan toimiva. Melko pian kuitenkin hankin vähän lisää valikoimaa kuitukärkisiin tusseihin, esimerkiksi ohuemmalla ja paksummalla kärjellä varustettuja tusseja.

Omat vinkkini budjettibujoiluun:

  • useilla meistä on bujoiluun sopivia tarvikkeita jo valmiiksi kotona, varsinkin jos on koskaan harrastanut askartelua, piirtämistä tai kirjoittamista. Tsekkaa siis ensimmäisenä omat kynäjemmat, tarrakirjat ja askartelutarvikkeet, voit tehdä löytöjä!
  • hanki alkuun vain välttämättömimmät tarvikkeet: muistikirja ja kynä (ehkä myös viivotin jos olet tarkka viivojen suoruudesta). Tarrat, washit ja muut tarvikkeet ehtii hankkia myöhemminkin.
  • tee harkittuja ostoksia, vertaile hintoja ja lue arvosteluja
  • hanki laadukkaita välineitä, jokaisen mahdollisen uuden tussimerkin testaaminen ei ole kovinkaan lompakkoystävällistä
  • shoppaile edullisissa kaupoissa, esimerkiksi Tigerissä tai netissä AliExpressissä, mutta älä hairahdu halpojen hintojen huumassa silti ostamaan turhaa. Varsinkin nettikaupoissa kannattaa lukea arvostelut ja tuotekuvaukset tarkkaan.
  • monet koristeet voi tehdä kierrätysmateriaaleista tai tulostaa ilmaiseksi netistä. Tarroja voi tehdä itse tulostamalla tai piirtämällä tarrapaperille. Käytä luovuutta!

Vinkkejä edullisista bujoilutarvikkeista, esimerkiksi halvoista washiteipeistä, olen kirjoittanut täällä.

Mitä vinkkejä teillä on pienen budjetin bullet journaliin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *