Tammikuun kuukausisivut bullet journalissa

Tammikuun kuukausisivu bullet journalissaHyvää tammikuuta, tyypit! Ja uutta vuotta myös! Toivottavasti vuoden vaihtuminen tuo tullessaan hyviä asioita itse kullekin. Itse vietin uutta vuotta perheen parissa kotona, suunnitellen samalla uuden vuoden tavoitteita itse tekemäni tulostettavan sivun pohjalta. Lisäksi viimeistelin tammikuun kuukausisivut, jotka esittelen tässä kirjoituksessa.

Kenties isoin tavoitteeni tulevalle vuodelle on löytää mieluisa työpaikka, sillä aloitan vuoteni työnhakijana. Työskentelin lähes koko viime vuoden samassa paikassa sijaisena, mutta nyt työsuhde valitettavasti loppui. Pidin lisäksi koko vuoden aikana vain kaksi lomapäivää, joten yhtenä vahvana tavoitteena tässä kuussa on vähän rentoutua, vaikka uusi työ kiva olisikin saada.

Tämä postaus sisältää affiliate-linkkejä eli mainoslinkkejä. Käytän kaikkia mainostamiani tuotteita myös itse.

Tammikuun aloitus bullet journalissa
Tammikuun ensimmäiset sivut bulletjournalissa, kuukauden kansikuva ja muistosivu.

Lähdin toteuttamaan tammikuun kuukausisivua melko minimalistisella otteella. Valitsin kuukauden väriksi ihanan mintunvihreän Tombow Dual Brushien värivalikoimasta (tuo väri löytyy esimerkiksi tästä pastellivärisestä Tombow-tussipakkauksesta) ja olen ihan rakastunut tuohon väriin.

Olen melko harvoin tehnyt bullet journaliini kuukausille ns. kansisivua eli sellaista kuukauden aloitussivua, jossa on kuukauden nimi ja ehkä jotakin koristelua, mutta nyt oli taas sellainen fiilis että inspiraatiota oli enemmän. Piirros ja otsikko on tehty Staedtler Pigment Liner -tusseilla (myynnissä viiden kynän pakkauksena esimerkiksi täällä), paksuuksilla 01, 03 ja 05.

Tavoitesivu bullet journalissa
Kuukauden tavoitteet ja budjettisivu.

Kuukauden tavoitesivu on ollut osa bullet journaliani jo useamman kuukauden ajan. Se on osoittautunut tärkeäksi kuukauden suunnittelussa, sillä tämän avulla voin jäsentää ajatuksiani tavoitteideni etenemisestä kuukausitasolla. Tämä kuukausisivu on jaettu neljään osaan ja valitsen siis neljä osa-aluetta elämässä, joita korostan kerrallaan.

Kuukausisivu tavoitteiden asettamista varten ja budjetointia varten
Tavoitteet ja budjetti bullet journalissa.

Tammikuussa toteutan raha-asioiden seurannan vähän eri tavalla kuin yleensä. Usein olen laatinut yksityiskohtaisen budjetin kuukauden menoista, mutta tällä kertaa helpotan hommaani niin, että merkitsen vain joitakin osa-alueita budjettiini, en siis kaikkea rahaliikennettä.

Suurin osa rahoistani meneekin ennalta tiedettyihin osoitteisiin laskujen muodossa, joten olen tehnyt laskuistani listan, jotta muistan etenkin kuukauden vaihteessa maksaa kaikki mahdolliset erääntyvät menoni.

Eikä pidä unohtaa tietenkään toivelistaa, sillä olen huomannut että tällainen lista auttaa harkitsemaan niitä ei-niin-tärkeitä ostoksia melko tehokkaasti. Kirjoitan siis jonkun asian, jonka haluaisin ostaa, tuohon listaan ja vasta harkittuani hankintaa kunnolla saatan hankkia sen. Siis jos tilillä tuolloin on vielä rahaa. 🙂

Terveys-teemainen kuukausisivu
Terveys ja treenit koottuna yhdelle aukeamalle.

Terveyssivu on uutuus kuukausisivujen joukossa bullet journalissani. Seuraan treenejäni vuositasolla tämän treenitrackerin avulla, mutta olen kaivannut myös kuukausittaista seurantaa. Terveyteen liittyen haluan seurata kasvisten ja hedelmien syöntiä, vedenjuontia, vitamiinien ottamista ja aktiivisuusmittarin täyttymistä. Nuo mittarit ovat terveysaukeaman oikealla sivulla.

Uni on ehkä tärkein asia, mitä jokainen voi terveytensä eteen tehdä, joten suosittelen unen määrän seuraamista kaikille bullet journaliin. Itselläni tökkii yleensä siinä kohtaa, kun unohdan merkitä unen määrän ylös joka päivä, mutta jälleen koitan ryhdistäytyä siinä asiassa tammikuun hengessä.

Bullet journal trackerit
Terveyteen liittyvien asioiden mittausta bujossa.

Oikean sivun alareunassa oleva mittari on tarkoitettu kasvisten ja hedelmien syömisen mittaamiseen. Pyrin syömään joka päivä kolme annosta kasviksia ja vähintään yhden hedelmän. Ajattelin merkitä tähän eri väreillä ruutuja syömieni kasvisten mukaan, niin pysyisin kärryillä myös ruokavalioni monipuolisuudesta.

Blogin suunnittelu bullet journalissa
Kuukausisivu blogin suunnitteluun ja seuraamiseen bullet journalissa.

Tämän blogin pitäminen on itselleni hauska harrastus, mutta otan sen myös aika vakavasti pyrkien aina tuottamaan parempaa sisältöä. Niinpä bullet journalissani on tietysti sivu myös blogihommien suunnitteluun.

Teen viikkosuunnitelman jokaiselle viikolle, ja suunnittelen mitä tekstejä aion kirjoittaa ja julkaista sekä muita juoksevia hommia. Suunnittelen myös bujossani blogiin liittyvän Instagram-tilin julkaisuita, sillä en halua hukuttaa seuraajiani kuvavuoren alle kerralla, vaan julkaista säännöllisesti kuvia.

Aloitan nyt tammikuussa ensimmäistä kertaa kirjoittamaan blogin kävijämääriä ja Instagrammin seuraajia ylös. Niitä voi olla hauska katsella jälkeen päin.

Kalenterisivu bullet journalissa
Tammikuun kalenterisivu.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä: tammikuun kalenterisivu eli kenties tärkein kuukausisivu. Totesin joulukuun pohjalta, etten tee isolla kalenterin näköisellä sivulla mitään, joten pienensin kalenteria reippaasti. Tälle sivulle kirjoitan vain tärkeimmät menot ja deadlinet, jotta voin vilkuilla sitä kun kaipaan yleisnäkymää tammikuusta.

Tässä kuussa innostuin taas vaihteeksi tekemään aika paljon erilaisia erikoissivuja, mutta kannattaa muistaa etteivät ne ole mitenkään välttämättömiä tai olennainen osa bullet journalia. On myös paljon kuukausia, jolloin en ole tehnyt mitään erikoissivuja kuukausilokin lisäksi. Kannattaa lukea täältä ohjeet, miten bullet journalia käytetään, mikäli aihe on sinulle uusi.

Lue myös:

10 neuvoa bullet journalin aloittajalle

Näin teen viikkolokin vesiväreillä

Jos haluat lisää tällaisia postauksia, jaa alla oleva kuva Pinterestissä 🙂

Bullet journal monthly pages - plan with me

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *