Näin tulostat itse tarroja ilmaiseksi

Näin tulostat tarroja ilmaiseksi kalenteriin tai bullet journaliin

Tarrat ovat helppo tapa koristella kalenteria tai bullet journalia kauniimman näköiseksi vähällä vaivalla. Tarroja löytyy monenlaisiin tarpeisiin ja tyyleihin, on puhtaasti koristeita ja funktionaalisia tarroja, jotka säästävät vaivaa piirtämiseltä. Tarrojen tulostaminen on hyvin yksinkertaista. Tässä postauksessa neuvon parhaat paikat löytää ilmaisia tulostettavia tarroja ja miten saat ne tulostettua.

Ilmaisia tarroja bullet journaliin tai kalenteriin

Tarroja voi tehdä toki itsekin tietokoneella, mutta kannattaa ensin kurkata mitä kaikkea on saatavilla jo valmiiksi. Oikeastaan mitä tahansa kuvia, piirroksia ja tekstejä voi tulostaa tarrapaperille, joten kannattaa pitää silmät auki missä tahansa netissä liikutkin.

Tarrojen tulostaminen omaan käyttöön on sallittua melkein mistä vaan, mutta kannattaa silti muistaa tekijänoikeudet. Esimerkiksi ilmaisten tulostettavien tarrojen tulostaminen ja myyminen eteenpäin ei ole tietenkään sallittua ellei tarrojen tekijä ole tällaiseen lupaa antanut (ja tuskinpa on). Tällaiseenkin olen valitettavasti törmännyt vähän aikaa sitten Facebookissa…

Tarroja etsivän kannattaa suunnata ehdottomasti Pinterestiin. Pinterestiin luodaan siis tauluja eri aiheista ja niihin linkitetään erilaisia kuvia. Pinterestistä löytyy tuhansia tauluja, kun hakuun laittaa esimerkiksi free printable stickers tai free planner stickers. Tähän Pinterest-tauluuni olen kerännyt omia suosikkejani Pinterestissä vastaan tulleista tarroista ynnä muista tulostettavista jutuista.

Suuri osa tarjolla olevista ilmaisista tulostettavista tarroista on tarkoitettu plannereihin eli eri merkkisiin kalentereihin, joiden koristeleminen tarroilla onkin oma taiteenlajinsa. Tämä ei tietenkään estä käyttämästä tarroja ihan missä itse haluaa, joten kannattaa kurkata myös planner-tarrat. Kalenterin merkistä ja mallista riippuu tarrojen koko, koska ne on yleensä tarkoitettu sopimaan tietyn kokoisen kalenterin sivuille printattuihin lokeroihin.

Tässä on muutama sivu, josta tulostettavaa löytyy ilmaiseksi:

Sepiida Prints – funktionaalisia tarroja planneriin tai bullet journaliin, esimerkiksi vesilaseja juomisen seuraamiseen.

Vintage Glam Studio – kalentereihin tarkoitettuja settejä erilaisista teemoista, mutta kukaan ei kiellä käyttämästä näitä vaikka bujoon.

Planner Onelove

Beayoutiful planning – funktionaalisia tarroja ja kalenterin koristelusettejä.

Pink Pixel Graphics – edellä mainittujen lisäksi myös die-cutseja eli tulostettavia kuvia koristukseksi.

Wendaful Planning – erilaisia trackereita ja myös niitä kalentereiden koristelusettejä

Free Pretty Things For You – kaikenlaista ladattavaa ja tulostettavaa

Juju Sprinkles – söpöjä tarroja erilaisten menojen aikatauluttamiseen

The Homes I Have Made – pyöreitä ikonitarroja

Sisoo – aivan ihania kasviaiheisia tarroja, joita olen itsekin käyttänyt

Tarrojen tulostaminen on helppo tapa koristella bullet journalia
Itse tekemäni aikuisten tsemppitarrat ovat myös ilmaiseksi ladattavissa tästä blogista.

Tarrojen tulostaminen

Printattavia tarroja löytyy aivan varmasti vaikka minkälaisia, mutta seuraava askel olisi saada ne oikeasti paperille. Tähän tarvitaan tulostin ja tulostimeen tarkoitettua tarrapaperia.

Tarrapaperia voi ostaa kirjakaupoista ja joistakin tavarataloista, kaikkein halvimmalla kuulemma Kärkkäiseltä (vaikka tilaisi nettikaupasta ja maksaisi postikulut). Tulostinkaan ei ole aivan pakollinen, sillä tulostaa voi myös kirjastossa. Tarkista oman kirjastosi nettisivulta, paljonko se maksaa tai onko se peräti ilmaista (joissain kirjastoissa kuulemma on, omassani ei).

Tarrat voi tulostaa ihan tavallisellekin tulostuspaperille, mikäli tarrapaperia ei satu olemaan saatavilla. Sitten ne täytyy tietysti kiinnittää jollakin liimalla tai kaksipuoleisella teipillä kohteeseensa. Itse olen käyttänyt paljon tätä vaihtoehtoa, koska en ole yksinkertaisesti malttanut odottaa että saan hankittua tarrapaperia tai se on ollut kaupasta loppu (argh).

Mikäli latasit joistain yllä olevista linkeistä tulostettavia tarroja, tulostaminen pitäisi olla pdf-tiedostosta helppoa. Pdf-tiedosto voi avautua esimerkiksi Acrobat Reader -ohjelmassa, jonka ohjeet tulostamiseen voit lukea täällä.

Pinterestistähän ei suoraan kannata tulostaa mitään, vaan kaikki kuvat siellä pitäisivät olla linkkejä nettisivuille, joilla ne sijaitsevat. Jos tulostettava tarra on kuvamuodossa, voi olla fiksua lisätä se tekstinkäsittelyohjelmalla (Officen Word tai Open Office) tyhjälle sivulle ja sitten tulostaa se sivu. Näin voi asetella useampia kuvia samalle sivulle ja ehkä säästää vähän paperia.

Tulostettavat ikuisten tsemppitarrat bullet journaliin
Itse suunnittelemani tulostettavat aikuisten tsemppitarrat

Vaihtoehtoisia tapoja tarrojen tekemiseen

Jos tarrapaperia löytyy kotoa, voi tarroja tehdä muillakin tekniikoilla kuin tulostamalla paperille. Tarrapaperille voi esimerkiksi piirtää, maalata tai leimata leimasimilla erilaisia kuvia, jotka voi sitten leikata muotoon ja liimata kalenteriin tai bujoon.

Esimerkiksi laveeraamalla paperille vesiväreillä saa kivoja efektejä tarroihin, eikä tarvitse pelätä läpi vuotamista kun maalaukset on tehty erilliselle paperille. Mikäli omistaa kivoja leimasimia, voi kuvia tehdä jo valmiiksi silloin kun on aikaa, ja liimata tarrat bujoon tai kalenteriin silloin kun niitä tarvitsee.

Ilman sen kummempia taiteilijan lahjoja voi omiakin tarroja suunnitella helposti esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmalla. Kirjoittamalla erilaisia otsikkoja kivoilla fonteilla tekstinkäsittelyohjelmaan ja tulostamalla niitä saa melko helposti uudenlaista ilmettä bujoon tai kalenteriin.

Oletko tulostanut itse tarroja? Vinkit kehiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *