Tavoitteellisen liikkujan treeniseuranta

Liikunta ja treenaaminen on itselleni tärkeä harrastus, oikeastaan enemmänkin elämäntapa. Lajit ovat vuosien varrella vaihtuneet salibandystä tankotanssin kautta crossfittiin ja ihan perus salilla käymiseen. Monenlaista on tullut kokeiltua, mutta aina olen suhtautunut harrastuksiini tavoitteellisella mielellä. Tämä tavoitteellisuus taitaa olla mulla jonkinlainen luonteenpiirre. 🙂 En koe olevani kovinkaan kilpailuhenkinen, vaan muiden voittamisen sijaan olen kiinnostunut kehittämään itseäni ja kehittymään mahdollisimman hyväksi valitsemassani lajissa. En ole myöskään koskaan oikein oppinut liikkumaan ulkonäkötavoitteiden perässä, sellainen ei motivoi minua. Treenattu kroppa tulee tavoitteellisen treenaamisen kylkiäisenä, sen sijaan keskityn mieluummin itse puolimaratonille treenaamiseen tai takakyykkymaksimin nostamiseen.

Monilla tavoitteet ja motivaatiot liikunnan suhteen ovat tietenkin ihan erilaiset, minkä huomaa myös bullet journaliin tehtyjen treenisivujen kirjosta. Bullet journal on varmasti todella hyvä apuväline elämäntapamuutokseen, jos tavoitteena on alkaa syödä terveellisemmin ja aloittaa liikuntaharrastus. En ole kuitenkaan tällaisista sivuista löytänyt ihan mieleistäni inspiraation lähdettä omaan treeniseurantaan.

bulletjournal_treenit_1
Ihan uusi treeniseuranta-aukeama bullet journalissani.

Itselleni treenien merkkaamisessa bullet journaliin on tärkeää suunnitteluvaihe ja tavoitteiden seuraaminen. Suunnittelen treenaamiseni yleensä viikkotasolla bujon viikkonäkymään, esimerkiksi tässä viikon 45 viikkolokissa on oma laatikkonsa treeneille. Kun viikon treenien ajankohdat on suunniteltu etukäteen, ne tulee tehtyä suuremmalla todennäköisyydellä vaikka olisikin kiirettä. Treenaamisen tavoitteita suunnittelen tarkemmin kuukausisuunnittelun yhteydessä. Tavoitteeni liittyvät tällä hetkellä treenaamisen säännöllisyyteen, haluan esimerkiksi käydä salilla 2-3 kertaa viikossa ja aloittaa juoksulenkit uudestaan yhdessä toisen koirani kanssa.

bulletjournal_treenit_3
Näille riveille merkkaan viikon treenit värittämällä ruudun lajin mukaan. Ruudukon vieressä on tilaa muistiinpanoille.

Tavoitteiden täyttymisen seuranta ja jonkinlainen isompi kuva treeneistä pidemmällä aikavälillä on bullet journalistani vielä puuttunut. Nyt uutta bujoa Nuunaan aloittaessani sain idean isosta treenitaulukosta, johon merkkaan tehdyt treenit värittämällä ruutuja habit trackerin tapaan. Yksi rivi on yksi viikko ja tarkoituksena on värittää viikon treenipäivät eri väreillä sen mukaan, kävinkö esimerkiksi salilla tai juoksemassa. Viikkoriville jätin myös tyhjää tilaa muistiinpanoille.

Joku toinen olisi ehkä aloittanut treeniseurannan tulevan vuoden alusta viikosta 1, mutta periaatteisiini kuuluu aloittaa aina heti, joten ensimmäinen viikko uudessa treenilokissa oli viime viikko. Rivejä tein melkein ensi vuoden loppuun asti, vaikka tuskin uusi Nuuna tulee sinne asti riittämään. Siirrän taulukon sitten uuteen bujooni, jos idea oli toimiva.

bulletjournal_treenit_4
Treeniseuranta ulottuu vuoden 2018 loppupuolelle.

Oletko merkannut treenejä tai treenisuunnitelmia bullet journaliin? Millaisia sivuja teillä on liikuntaan liittyen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *