Näin teen viikkolokin bullet journaliin vesiväreillä

Viikkoloki bullet journaliin vesiväreillä

Ainakin monet Instagrammissa @pienimuistikirjaa seuraavat ovat varmaankin huomanneet, että olen käyttänyt tätä tiettyä sivumallia viikkosivuihini jo useampana viikkona. Tarkoituksena onkin ollut tehdä koko tämä kuukausi samalla mallilla, sillä tykästyin tähän lay outtiin sen monikäyttöisyyden ja muokattavuuden takia. Tämä on nyt neljäs viikko, jonka teen samalla tyylillä ja koristelen vesiväreillä.

Tällä kertaa otin kuvat viikkosivun tekemisen eri vaiheista, pelkän valmiin sivun esittelyn sijaan. Seuraavassa vähän selostusta, miten tehdä viikkoloki bullet journaliin tällä tyylillä sekä vinkkejä vesiväreillä värittämiseen.

Tämä postaus sisältää affiliate-linkkejä eli mainoslinkkejä. Mainostan vain tuotteita, joita itsekin käytän bullet journalissani.

Tällä sivulla käytetyt välineet:

KURETAKE ZIG Gansai Tambi -vesivärit

Staedtler Pigment Liner -tussit

lyijykynä

viivain

Nuuna-muistikirja

Bullet journal viikkolokin tekeminen
Viikkolokin tekeminen alkaa hahmottelulla ja laatikkojen piirtämisellä.

Ensimmäiseksi aloitan uuden sivun piirtämisen yleensä lyijykynällä hahmottelemalla. Vain hyvin harvoin alan piirtää suoraan tussilla paperille. Tämä siksi, että olen niin tohelo että tekisin varmasti jonkun virheen jos en aloittaisi lyijykynällä.

Lyijykynän jälkeen piirsin seitsemän laatikkoa Staedtler Pigment Liner -tusseilla ja viivottimella. Laatikoiden leveys on Nuunassa 18 ruutua ja korkeus 26 ruutua. Kahdeksannen ruudun paikan jätin tyhjäksi, koska siihen suunnittelin maalaavani jotain vesiväreillä.

Piirtämieni ruutujen yläosan jätin auki, jotta niihin jäi tilaa otsikoille.

Viikkoloki vesiväreillä bullet journaliin
Vesiväreillä väriä viikkoon – tällä kertaa punaista joulun kunniaksi.

Kun ruudut oli piirretty, siirryin käyttämään vesivärejä eli suurta rakkauttani ZIG Kuretake Gansai Tambi -palettia, jonka hankin tänä syksynä. Maalaamisessa isona apuna on myös säiliösivellin, jonka ansiosta erillistä vesiastiaa ei maalaamisessa tarvita.

Tällä kertaa valitsin viikon väriksi jouluisen punaisen, onhan sunnuntai sentään jouluaatto. Pyrin maalaamaan aina itse sekoitetuilla väreillä, vaikka paletissani onkin valmiita nappeja huikea määrä. Silti sekoitan aina paria nappia keskenään, jolloin lopputuloksesta tulee elävämpi.

Toinen tärkeä juttu vesiväreillä maalaamisessa on veden käyttäminen. Yritän käyttää tarpeeksi vettä, jotta lopputulos on läpikuultava niin kuin vesiväreillä ”kuuluu olla”. Toisaalta kuitenkin täytyy varoa käyttämästä liikaa vettä, koska maalaan muistikirjaan enkä akvarellipaperille ja paperista voi tulla liian märkä jälki läpi.

Bullet journal viikkokalenterin tekoa vesiväreillä
Vesiväreillä ja säilyösiveltimellä saa monenlaista jälkeä tehtyä.

Viime aikoina viikkosivuissani olen maalannut yhden ruudun paikan vesiväreillä ja sitten piirtänyt siihen päälle tusseilla jonkun kuvan. Esimerkkejä edellisiltä viikoilta voit käydä kurkkaamassa täällä. Tällä kertaa koristelin toisenkin ruudun, jouluaaton eli sunnuntain, yksinkertaisilla viivoilla.

Päivien otsikoissa käytän tuplaotsikko-tyyliä eli maalaan ensin vesiväreillä ja tikkukirjaimilla päivät paikoilleen. Sitten annan maalattujen osien kuivua ja kirjoitan kaunolla mustaa tussia käyttäen päälle viikonpäivän nimen vielä uudestaan. Tuplaotsikosta tulee hauskan näköinen efekti ja se on tosi helppo toteuttaa myös pelkästään tusseilla.

Tässä vaiheessa jätän aukeaman kuivumaan hetkeksi, ennen kuin jatkan piirtämistä tusseilla.

Piirrettyjä joulupalloja bullet journalin sivuilla
Joulun kunniaksi tietenkin myös jouluaiheisia piirustuksia.

Maalattujen osien kuivuttua teen aukeaman loppuun eli otsikoiden päälle tussilla tehdyt kirjoitukset, piirtelyt ja joskus myös päivien numeroinnit. Piirretyt joulupallot tein tällä kertaa omasta päästä, mutta useimmiten olen käyttänyt piirtelyihini jotain mallikuvaa. Jouluaatto sai myös vähän spesiaalimpaa koristelua vesivärien lisäksi, kuten kuvista voi nähdä.

Sitten viikkoaukeama onkin jo valmis täytettäväksi. Viikkoloki on todella helppo ja yksinkertainen tehdä tällä tyylillä, ainoastaan vesivärien kuivuminen vaatii vähän kärsivällisyyttä. Tästä tuli mielestäni yllättävän kiva tälläkin kertaa, vaikka punainen ei yleensä ole ollenkaan mielivärejäni. Mitä mieltä olette?

Bullet journal viikkoloki Nuunassa
Tältä näytti valmis viikko 51 bullet journalissani.

Hyvää joulua kaikille blogin lukijoille tämän postauksen myötä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *