13 haastetta uudelle vuodelle

Uusi vuosi ja uudet haasteet bullet journalissa

Uusi vuosi on ihan kohta ja on aika suunnitella tavoitteita sekä uuden vuoden lupauksia. Tämä aika on myös erilaisten haasteiden kulta-aikaa. Tässä postauksessa on vinkkejä haasteisiin, joita voit helposti napata mukaasi toteutettavaksi, mikäli kaipaat uusia ideoita vuodelle 2018.

Mikäli aiot asettaa itsellesi tavoitteita uudelle vuodelle, lue tästä miten asettaa bullet journalin avulla tavoitteita, jotka myös toteutuvat. Ja mikäli et aio, lue tästä miksi sinun kannattaisi asettaa tavoitteita bullet journalin avulla.

Voit myös liittyä blogin kirjekaverilistalle, jolloin saat uusimmat päivitykset blogista viikottain sähköpostiisi.

Lukuhaasteita uudelle vuodelle

Lukeminen on hieno harrastus, johon kuitenkaan monella ei tunnu olevan (muka) tarpeeksi aikaa. Etenkin jos lukeminen ajanvietteenä on päässyt vähän unohtumaan muiden aktiviteettien viedessä voiton, voi olla vaikeaa ryhtyä yhtäkkiä uudestaan lukutoukaksi.

Olisiko lukuhaasteesta uudeksi motivaation lääkkeeksi? Ainakin ideoita luettaviin kirjoihin niistä saa. Myös ahkera lukija saa haastetta osallistuessaan vaikkapa Helmet-lukuhaasteeseen, jossa sopivien kohtien täyttämiseen saattaa joutua hieman näkemään vaivaa.

 • Helmet-lukuhaaste 2018 on kirjastojen vuosittainen 50 kirjan lukemiseen tähtäävä haaste. Lukemansa kirjat saa itse päättää annettujen teemojen pohjalta. Vuoden 2018 haaste julkaistaan 29.12. ja siihen liittyvään Facebook-ryhmään kannattaa myös osallistua, mikäli haluaa vertaistukea ja vinkkejä muilta lukuhaasteen toteuttamiseen.
 • Mikäli 50 kirjaa vuodessa tuntuu pikkujutulta, löytyy Internetin ihmeellisestä maailmasta useita sadan kirjan haasteita. BBC:n 100 kirjan lista on inspiroinut myös tätä suomalaista 100 kirjan listaa.
 • Itselleni jopa 50 kirjaa saattaa olla liian kunnianhimoinen tavoite, mutta ajattelin perehtyä sen sijaan tähän listaan, jossa on 33 kirjaa jotka jokaisen pitäisi lukea ennen kuin täyttää 30. En täytä ensi vuonna pyöreitä, mutta kenties on hyvä aloittaa ajoissa, että on parempi mahdollisuus saada 30 kirjan lista luettua.
 • Jokainen voi muodostaa itse oman lukuhaasteensa esimerkiksi asettamalla tavoitteen luettujen kirjojen määrästä vuonna 2018. Kuinka monta kirjaa itse aiot lukea ensi vuonna?

Kodinraivaushaasteet

Kodin järjestäminen, marittaminen, raivaaminen tai jopa kuolinsiivous ovat hyviä projekteja uudelle vuodelle. Siistimpi ja seesteisempi koti on elämää helpottava asia ja aikaa jää muuhunkin kuin tavaroiden etsimiseen. Ja tottakai järjestelystä saa hyviä listoja bujoon.

 • Lue Konmari tai jokin muu järjestelyä käsittelevä kirja, esimerkiksi Loistava järjestys. Kirjasta saa kattavat ohjeet kodin järjestämiseen.
 • 30 päivän raivaushaaste tähtää turhien tavaroiden pois heittämiseen. Joka päivälle on oma tehtävänsä.
 • 30 päivän minimalismihaaste on idealtaan hyvin yksinkertainen. Ensimmäisenä päivänä heitetään pois yksi tavara, toisena kaksi ja viimeisenä päivänä 30 tavaraa.
Konmari bullet journalissa
Konmari-menetelmän tukena voi hyvin käyttää bullet journalia. Erilaiset tavaralajit voi listata bujoon.

Terveellisten elämäntapojen haasteita

 • Vegaanihaaste on varmaankin monelle tuttu kuukauden haaste, jonka voi tietysti tehdä milloin tahansa. Erityisesti tammikuussa se voi olla mielenkiintoinen kokeilu, jos jouluruokien jälkeen tekee mieli keventää ruokavaliota. Vegaanihaasteen nettisivu tarjoaa uutiskirjeen, jonka mukana saa vinkkejä ruokavalion muutokseen.
 • 12 kuukauden hygge-haaste kuulostaa jo ideana ihanalta. Jokaiselle kuukaudelle on oma teemansa, joten tämän haasteen luulisi olevan helppo toteuttaa vähän kiireisemmälläkin aikataululla vuoden aikana.
 • 365:n päivän onnellisuushaaste haastaa tekemään onnellisuutta lisääviä asioita päivä kerrallaan. hyvä idea!
 • 12 kuukauden parempi minä -haaste tarjoaa hygge-haasteen tavoin joka kuukaudelle jonkin asian, mihin voi keskittyä parantaakseen elämäntapojaan. Yksi asia kuukaudessa voi olla sopiva tahti kokonaisvaltaisemmalle elämänmuutokselle.

Ideoita haasteisiin Pinterestistä

Tässä vielä pari kuvaa haasteista, joita löysin Pinterestin kautta. Lisää löytyy esimerkiksi tämän haasteisiin keskittyvän Pinterest-tauluni kautta.

Kahdeksan asiaa jotka muuttavat elämäsi - tavoite vuodelle 2018
Kahdeksan asiaa jotka muuttavat elämäsi. (lähde: Lifehack)
Uuden vuoden lupaukset
Lähde: Wabi Sabi Style

Mikä on sinun haasteesi ensi vuodelle?

Lue myös:

Edulliset bullet journal -tarvikkeet

10 neuvoa bullet journalin aloittajalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *