Viikko 48 ja 49 bullet journalissa

Piirustus bullet journalissa

Taas olisi aika esitellä menneen viikon viikkosivua bullet journalissa. Tällä kertaa näytän kahta viikkoa yhdellä kerralla. Kummatkin on tehty samanlaisella, hyvin yksinkertaisella pohjalla ja lay outilla. Inspiraation tähänkin sivuun sain Pinterestin kautta, selatessani jälleen kerran kuvia erilaisistabullet journalien viikkosivuista. (Tällä hetkellä olen kerännyt pelkästään viikkolokeja sisältävään tauluuni 231 kuvaa!)

Otin inspiraatiota sivuihini Instagram-tililtä french_dreamer_life_lover, joka kuuluu tätä blogia kirjoittavalle ranskattarelle. Minähän en ranskaa oikeastaan ymmärrä, mutta kuvat kertovat onneksi enemmän kuin tuhat sanaa ja inspiraatiota voi ottaa silti.

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Ostamalla linkkien kautta tuotteita tuet blogia ilman erillisiä lisäkustannuksia itsellesi.

Nuuna bullet journal
Viikko 48 bullet journalissa

Tässä aukeamassa alue on jaettu kahdeksaan yhtä suureen osaan, eli kummallekin sivulle muodostuu neljä ruutua. Aukeama on symmetrinen ja koko tila on käytössä, mikä tekee siitä kivan katsella. Olen ehkä aika perfektionisti tämän esteettisen silmäni kanssa, mutta ärsyynnyn jos sivulle jää liikaa tyhjää tilaa tai kaikki teksti on yhdessä reunassa. Kohtalontovereita?

Tällaisella kahdeksan ruudun jaolla tai useammankin ruudun tekniikalla löytyy tietysti paljon muitakin bullet journal -sivuja, mutta tämän aukeaman ideana on vesivärien käyttö koristelussa. Tuskin monelta on jäänyt huomaamatta, että olen käyttänyt vesivärejä aika runsaasti varsinkin uuden Nuunani sivuilla. Ostin syksyllä uudet hienot vesivärit, ZIG Kuretake Gansai Tambi -merkkiset ja ne ovat olleet aktiivisessa käytössä siitä lähtien.

Vesivärimaalaus bullet journalin sivuilla
Koristelua vesiväreillä ja piirtämällä.

Vesiväreillä saa nätin näköistä jälkeä aikaiseksi, jos malttaa panostaa sivuun sen verran, että maalaa sen ensin ja antaa kuivua ennen kuin alkaa kirjoitella. Olen käyttänyt kummassakin viikkolokissani vain yhtä väriä vesiväreistäni. Viikolla 48 käytin turkoosia ja viikolla 49 keltaista.

Viikon 49 viikkosivu bullet journalissa
Viikon 49 viikkosivu bullet journalissa.

Otsikoissa käytin myös vesivärejä. Maalatut kohdat on tehty säiliösiveltimellä, joka tuli mukana Koi-merkkisissä vesiväreissäni. Periaatteessa tuolla kynää muistuttavalla siveltimellä voisi kokeilla brush lettering -tyylistä kirjoitustakin, mutta toistaiseksi olen pysynyt pelkästään yksinkertaisissa tikkukirjaimissa.

En ole aikaisemmin ollut kovakaan piirtämään bullet journaliini, koska en ole oikein keksinyt mitään piirrettävää ja taidotkin ovat vähän ruostuneet. Olen nyt kuitenkin pikkuhiljaa alkanut piirtelemään enemmän, niin kuin näistä viikkolokeista voi ehkä huomata. Vinkkinä muille, joiden piirtotaidot ovat ruosteessa: jälleen kerran Pinterest on paras kaverisi! Sinne kun hakuun laittaa vaikkapa doodling, saa tulokseksi vaikka mitä ideoita ja jopa vaiheittaisia ohjeita erilaisiin pieniin piirustuksiin. Itselleni riittävät pelkät mallikuvat ja niitäkin olen koonnut koko ajan kasvavan määrän tähän tauluun Pinterestissä.

Viikon 49 bullet journal sivu
Viikko 49 bullet journalissa
Piirustus bullet journalissa
Tähänkin piirustukseen katsoin mallikuvia Pinterestistä.

Näillä sivuilla käytetyt tarvikkeet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *