Viime vuoden suosikkisivut

Vuoden 2017 suosikit bullet journalissa

Näin vuoden vaihduttua olen selannut vanhoja bullet journaleitani. Vuoden 2017 aikana käytin kolmea eri muistikirjaa. Tyylin muutosta ja kehittymistä on ollut hauska seurata. Seuraavassa näytän muutamia suosikkisivujani koko viime vuoden ajalta.

Tämä blogi on ollut pystyssä vasta kolmisen kuukautta, joten en ole täällä paljoakaan ehtinyt esitellä esimerkiksi alkuvuoden tai kesän sivujani bujossa. Suurin osa tämän kirjoituksen kuvista onkin ennen näkemättömiä. Löysin muutamia yllättäviäkin suosikkeja, joista en tekovaiheessa niin kovasti pitänyt.

Tämä kirjoitus sisältää affiliate-linkkejä eli mainoslinkkejä. Mainostan vain tuotteita, joita itsekin käytän.

Suosikkisivujani Leuchtturm 1917 -muistikirjassa

Bullet journal viikkosivu
Viikkoaukeamani heinäkuulta näyttää aika tutulta, nimittäin vesivärejä ja leimoja on ollut käytössä silloinkin.

Huhtikuusta lokakuuhun vuonna 2017 käytin keltaista Leuchtturm 1917 -muistikirjaa. Sitä ennen käytin Tigerin pistesivuista vihkoa. Nykyisin käytän L-kokoista Nuuna-muistikirjaa.

Vertailu Leuchtturm 1917:n ja Nuunan muistikirjojen välillä

Alkuvuoden sivuissa ei paljoa mitään näyttämistä ole, sillä minulla meni melko monta kuukautta ennen kuin bullet journalini alkoi näyttää omasta mielestäni hyvältä.

Heinäkuussa näytti olleen hyvä bujoilukuukausi, koska monet sivut olivat jälkikäteen katsottuna tosi kivan näköisiä. Tyylissä oli silloin paljon samaa kuin nyt. Aloitin ilmeisesti juuri heinäkuussa käyttämään vesivärejä bullet journalissani.

Heinäkuussa käytin myös melko samantapaista viikkosivun ja päivälokien yhdistelmää kuin käytän tällä viikolla. Tein yhden sivun mittaisen viikkosivun, joka oli lähinnä menojen merkitsemistä ja suunnittelua varten. Kirjoitin päivittäiset muistiinpanot ja tehtävälistat päivälokeihin, jotka olivat yleensä puolikkaan sivun mittaisia.

Bullet journal viikko -lay out vertikaalinen
Päivälokeja vesiväreillä koristeltuna.

Yllä oleva kuva on toinen esimerkki heinäkuulta, jossa päivälokit ovat vertikaalisessa suunnassa. Viivoista varmaankin huomaa, että ne on piirretty vapaalla kädellä paksulla Faber-Castellin PITT Artist -tussilla. Halusin tehdä vähän huolettomammalla tyylillä sivuja bullet journaliini, kun yleensä käytän vähän liikaakin aikaa suorien viivojen vetämiseen viivottimen kanssa.

Kuvissa esiintyvä vesilasi-leima on myös yksi suosikeistani, mutta jostain kumman syystä en ole sitä käyttänyt pitkiin aikoihin. Pitääkin ottaa se käyttöön taas lähiaikoina.

Hauska juttu näissä heinäkuun sivuissa on se, etten tykännyt näistä sivuista. Halusin palata minimalistisempaan tyyliin, ainakin niin kirjoitin bujooni. Jälkikäteen katsottuna yllätyin kuinka kivoja nämä sivut olivat!

Syyskuun kuukausisivu bullet journalissa
Syyskuu oli varmaankin paras bullet journal -kuukauteni viime vuonna.

Syyskuu oli toinen huippukuukausista, jolloin panostin paljon bullet journaliini ja kokeilin paljon uusia juttuja. Tein monia uusia kuukausisivuja, esimerkiksi tämän ylläolevan kuukauden kansisivun pitkästä aikaa. Kuukaudelle oli myös oma teemavärinsä ensimmäistä kertaa, limenvihreä.

Nyt myöhemmin bullet journalia selaillessani yllätyin, kuinka kivoja erilaiset muistosivut olivat katsella. Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa piirsin ihan ”tyhjänpäiväisiäkin” muistoja, kuten nakkikeiton syömistä eräässä talkootapahtumassa. 😀 Olin jo tietenkin unohtanut koko jutun tammikuuhun mennessä, mutta siihen oli hauska palata!

Lue myös: Tammikuun kuukausisivut esittelyssä

Kuukausikalenterin lay out bullet journalissa
Syyskuun kuukausiloki sisälsi kaksi erilaista kalenteria.

Syyskuun kuukausinäkymä pääsi myös suosikkeihini, koska tämä sivu oli mielestäni käytännöllinen ja kaunis. Taisin tajuta ensimmäisiä kertoja, että tarvitsen ”kalenterin näköisen” kalenterin kuukausisivuille. Sen kautta kuukausi on helpompi hahmottaa, visuaalinen ihminen kun olen.

Oikealla sivulla on tavallisempi bullet journal -kuukausiloki, jossa oivalluksena oli jakaa kalenteri työn ja vapaa-ajan kesken kahtia. Päivänumeroiden sijoittaminen keskelle sivua myös helpotti lukemista.

Lainauksia ja muistoja menneestä viikosta
Viikon muistelusivu oli yksi suosikeistani viime vuonna.

Hieman toisenlaistakin muistosivua tuli testattua syyskuussa. Tein pari kappaletta tällaisia viikkosivuja, joissa jälkikäteen vastasin muutamiin kysymyksiin, esimerkiksi mitä luin tai söin sillä viikolla. Annoin myös viikolle arvosanan!

Nämä kuuluvat jälleen kerran kategoriaan ”sinänsä tarpeettomia mutta kivoja katsella jälkikäteen”, mutta tuli sellainen tunne että haluan tehdä näitä jatkossakin silloin tällöin, ainakin jos sillä hetkellä aika tuntuu riittävän tällaiseen ylimääräiseen näpräämiseen.

Mitä opin viime vuoden suosikkisivuista?

  • Älä pelkää käyttää värejä, sillä värikkäitä sivuja on kiva katsella jälkikäteen. Vaikka ihailenkin usein Instagrammissa minimalistista mustavalkoista tyyliä, ei se ole käytännössä minun juttuni. Väriä pitää olla!
  • Kokeile erilaisia tyylejä, vaikka yhtenäisellä tyylillä tehty bujo olisikin sun mielestä kauniimpi selata. Itselläni tyylin vaihtelu ja erilaiset kokeilut ovat vaan tämän homman suola.
  • Tee muistosivuja ja kirjoita niihin pieniltäkin tuntuvia asioita arjesta. Niitä on mielenkiintoista lukea jälkikäteen.
  • Itsestään selvää ehkä, mutta säilytä vanhat muistikirjat! Ainakin jonkin aikaa.

Millaisia suosikkisivuja teillä on?

Jaa tämä kirjoitus Pinterestissä käyttämällä tätä kuvaa:

Favourite bullet journal page ideas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *